Verhalen van collega's

Sfeer op de werkplek is een belangrijk criterium om voor een bepaalde organisatie te kiezen.

We laten graag enkele medewerkers aan het woord.

Pieter - hoofdverpleegkundige

Gestructureerde chaos: iedereen weet precies wat hij moet doen, alleen niet waar of wanneer. Maar ook een huislijke sfeer die hij erg belangrijk vindt. Zo omschrijft Pieter Stigivny de afdeling traumatologie waar hij als hoofdverpleegkundige werkt. 

Lees het verhaal van Pieter

Katrien -  sociaal werker

Op campus Pellenberg, waar het revalidatiecentrum van UZ Leuven is gevestigd, hebben alle patiënten hetzelfde doel: weer zelfstandig leren leven. En dat is vaak geen evident parcours voor geriatrische patiënten. In de revalidatieafdeling voor ouderen probeert sociaal werkster Katrien Nys de brug te vormen tussen patiënt, familie en medisch team. 

Lees het verhaal van Katrien

Heidi - afdelingshoofd technische dienst 

Heidi Vandeur is een van de 200 medewerkers van de technische dienst die zich dagelijks inzetten voor een veilige werkomgeving. Als afdelingshoofd van de buitencampussen leidt zij de exploitatie en het technisch onderhoud van campus Sint-Rafaël en campus Pellenberg in goede banen.

Lees het verhaal van Heidi

Mirthe - medisch beeldvormer

Medische beeldvorming heeft een enorme vooruitgang mogelijk gemaakt in de moderne geneeskunde. Röntgenfoto’s en CT-scans zijn onmisbaar om diagnoses te stellen, ziektes te onderzoeken en behandelingen op te volgen. Op de dienst radiologie van UZ Leuven staat Mirte Janssens in voor CT-onderzoek. 

Lees het verhaal van Mirthe

Carine - schoonmaakster

Samen met 550 collega’s maakt Carine deel uit van de schoonmaakafdeling. Dankzij haar kunnen patiënten in een hygiënische omgeving herstellen. Carine weet haar taken zo te organiseren dat ook de zorgverleners op de verpleegeenheid vlot kunnen werken.

Lees het verhaal van Carine

David - verpleegkundige operatiekwartier

David is verpleegkundige in het operatiekwartier en houdt de vinger aan de pols bij starters. Hij coacht de mentoren, die op hun beurt nieuwe collega’s en studenten opleiden en begeleiden bij hun start in het operatiekwartier.   

Lees het verhaal van David

Yasemin - logistiek medewerkster

Yasemin zorgt dat alles logistiek op wieltjes loopt op de dienst kindergeneeskunde. Daarnaast kan het hele ziekenhuis op haar rekenen als tolk voor anderstalige patiënten. 

Lees het verhaal van Yasemin

Robin - medisch stralingsfysicus 

Robin coördineert projecten rond nieuwe technieken en klinische studies op de dienst radiotherapie-oncologie. In het protontherapiecentrum werkt hij het behandelingsplan van patiënten uit en bewaakt hij mee de kwaliteit van het zorgprogramma. 

Lees het verhaal van Robin

Teja - administratief medewerker

Samen met een team van ruim 50 medewerkers staat Teja in voor de dagelijkse inschrijving van patiënten voor raadpleging of opname. Daarnaast vangt ze bezoekers op aan het onthaal in het operatiekwartier en volgt ze de administratieve gegevens van de patiënten daar op. 

Lees het verhaal van Teja

Davy - kinesitherapeut

Davy startte meteen na zijn afstuderen in UZ Leuven en is specialist in de revalidatie van patiënten met wervelkolomaandoeningen. Zijn grote passie is om patiënten met behulp van gerichte oefentherapie klaar te stomen om hun sport of job terug te kunnen uitvoeren. Daarnaast onderricht hij collega’s over wervelkolomproblematiek.

Lees het verhaal van Davy

Filip - medisch staflid cardiale heelkunde

Samen met een team van 8 artsen, 60 verpleegkundigen, 12 perfusionisten, de nodige anesthesisten en -intensivisten voert Filip jaarlijks meer dan 1.500 operaties uit aan het hart. Door nieuwe technieken te ontwikkelen en jonge artsen op te leiden, gaat hij elke dag een stapje verder. 

Lees het verhaal van Filip

Svenja - logistiek medewerkster post-scandienst

En of er brieven en postpakketten zijn rond te brengen in zo’n groot ziekenhuis als UZ Leuven. Als logistiek medewerker van de post-scandienst doorkruist Svenja Eggerickx dagelijks alle gangen van campus Gasthuisberg. Afwisselend staat ze ook in voor het rondbrengen van medicatie naar de afdelingen. Anders gezegd: Svenja heeft elke dag zo’n 10 tot 15 kilometers in de benen!

Lees het verhaal van Svenja

Veronique - verpleegkundig specialist longtransplantatie

Veronique coacht en begeleidt patiënten, familie en andere zorgverleners in een van de grootste centra van longtransplantaties in Europa. Ze zet in op kwaliteitsvolle, innoverende zorg vanuit haar eigen ervaring, want zelf staat ze ook nog graag in het werkveld.

Lees het verhaal van Veronique